۱۰ پیشنهاد عملی برای دهه هشتادی‌ها+کلیپ

ساخت وبلاگ

پیش‌حرف:

نوجوانی من شگفت‌انگیزترین سال‌های زندگی‌ام بود، بسیاری از بهترین دستاوردهای زند‌گی‌ فعلی‌ام را مدیون کارهایی هستم که با شور و انرژی در سال‌های نوجوانی انجام دادم.

توی این مطلب می‌خواهم برای دهه هشتادی‌ها بنویسم. کم‌سن‌ترین آن‌ها حالا در مرز ده سالگی است، و سال‌دارترینشان نیز تازه به بیست سالگی نزدیک می‌شود.

من به دهه هشتادی‌ها خوش‌بینم. و نوشتن برای آن‌ها را بسیار دوست دارم. دلگرمم به دهه هشتادی‌ها که به قول نیما غربال به دست از عقب کاروان می‌آیند.

دهه‌هشتادی‌های عزیز در این مطلب از چیزهایی نوشته‌ام که به نظرم مفید و مهم به نظر می‌رسند.  این‌ها نصیحت فرض نکنید. صرفاً پیشنهادهای یک دوست بدانید.

۱

از موسیقی خوب دور نیفتید

فقط به آهنگ مُد روز گوش نکنید. موسیقی خوب گوش بدهید؛ مثلاً موسیقی کلاسیک.  با شنیدن منظم موسیقی کلاسیک گوش خودتان را خوش‌سلیقه‌تر می‌کنید.

شوپن، موتزارت، بتهوون، باخ و…

این اسم‌ها را بشناسید. دربارۀ زندگی آن‌ها بخوانید.

۲

به برقراری رابطه با آدم‌های دیگر اهمیت بدهید

بیرون بزنید و پیاده‌روی کنید. اگر کاری گیرتان آمد امتحان کنید؛ با بزرگ‌تر از خودتان بگردید. دوست اصلی من در دورۀ نوجوانی بیست سال از خودم بزرگ‌تر بود. اما چون هنرمند بزرگی بود، من چیزهایی بسیاری از او آموختم که خب، ممکن بود هرگز از هم سن و سال‌های خودم یاد نگیرم. (قدرت وبلاگ‌نویسی باعث شده بود تا من با آن هنرمند بزرگ دوست شوم.)

۳

با صدای بلند خودتان را ابراز کنید

عقاید خودتان را بیان کنید. از اینکه احمق به نظر برسید نترسید. کسی از یک نوجوان کم سن توقع حرف‌های کاملاً سنجیده و فیلسوفانه ندارد، مهم این است که صدایتان‌ را در سینه‌تان حبس نکنید. من در دورۀ دبیرستان، تقریباً هر روز سر صف مدرسه همراه با مدیر سخنرانی می‌کردم. چرا چنین فرصتی داشتم؟ چون می‌خواستم. من به فعالیت‌های فوق‌برنامه بیش از برنامۀ اصلی کلاس درس اهمیت می‌دادم. اگر هنوز در مدرسه هستید عضویت در شورای دانش‌آموزی مدرسه را از دست ندهید. شاید گاهی بیهوده به نظر برسد. اما مطمئن باشید نتایجش در آینده مثبت خواهد بود.

۴

با اخبار ذهن خودتان را آلوده نکنید، به جایش…

مطلقاً از تماشای اخبار پرهیز کنید، خبربازی فقط ذهن شما مشوش و آلوده می‌کند. به جایش نگاهی به تاریخ معاصر بیندازید، کمی تاریخ بخوانید. حتی شده در حد ویکی پدیا. بیوگرافی چهره‌های شاخص گذشته را بخوانید. شناختن این آدم‌ها خیلی مهم‌تر است که اخبار مسخرۀ روز است.

۵

این فرصت شگفت‌انگیز را از دست ندهید

۶

فیلم خوب ببینید

سینمای ایران دست خالی است. تماشای کمدی‌های سخیف بیش از آنکه دل ما را شاد کند، لوده‌تر و خنگ‌ترمان می‌کند! به جای اینکه مدام دنبال فیلم‌های جدید باشید، بعضی از فیلم‌های خوب قدیمی را چند بار ببینید.

فیلم موردعلاقه من:  فیلم شب‌های روشنِ فرزاد مؤتمن و سعید عقیقی را حتماً ببینید.

۷

نگذارید شبکه‌های اجتماعی ذهن شما را تنبل کند

به محتوای کوتاه و سطحی اینستاگرام و توییتر و… اکتفا نکنید، هیچ حکمت ارزشمندی از طریق محتوای کپسولی به شما منتقل نمی‌شود، همت کنید و کتاب‌های کت‌وکلفت بخوانید. هنوز سرخ و سیاه استاندال را نخوانده‌اید؟

از شبکه‌های اجتماعی برای رشد خودتان استفاده کنید. چگونه؟ با تولید محتوا.

اگر می‌خواهید آیندۀ فکری، مهارتی و شغلی بهتری داشته باشید از همین الان با تولید محتوا برای خودتان برند شخصی بسازید.

۸

بنویسید

آنکه می‌نویسد را از آنکه فقط به صورت شفاهی حرف می‌زند جدی‌تر بگیرید. فرق فرهنگ کتبی و شفاهی را بفهمید. نوشتن یعنی دقیق بودن، افکارتان، ارزش‌هایتان و اهدافتان را مکتوب کنید.

وقتی چَت می‌کنید، به‌جای نوشتن یکی دو تا کلمۀ بی‌رمق، چند تا جمله بلند و درست‌ودرمان بنویسید.

اگر خیلی جدی و مصمم هستید، حتماً صفحات صبحگاهی را هر روز بنویسید.

۹

ذوق بصری خودتان را ارتقا دهید

نقاشی نگاه کنید، فرق پیکاسو و ونگوگ را بفهمید، انقدر سطحی نباشید که با تماشای منظره‌های بی‌رمق و سیاه‌قلم‌های آماتوری شگفت‌زده شوید. گوگل زیر دست شماست فرق ولاسکز و کاراواجو را بفهمید. والپیپر گوشی‌تان گاهی اوقات می‌تواند یکی از نقاشی‌های سزان باشد.

۱۰

یادگیری غیر درسی اولویت اولتان باشد

چشم‌بسته همۀ توصیه‌ها و نصیحت‌های نسل‌های قبلی را جدی نگیرید. ابراهیم گلستان می‌گوید:

«نگاه کن. ببین. بخوان، اما هر چه را که می‌خوانی قبول نکن یک‌هو. بسنج.

یادگرفتن نه یعنی از بر کردن. نه یعنی قبول کردن. گاهی یادگرفتن یعنی قبول نکردن.»

نگذارید شمارا آن‌قدر کوچک کنند که رؤیاهایتان توی درس‌خواندن و قبولی در دانشگاه خلاصه شود.

کتاب بخوانید، آموزش‌های خارج از مدرسه و دانشگاه را جدی بگیرد. با این نوع از یادگیری و مطالعه است که به استقلال فکر می‌رسید.

شما آیندگانید.

چند پیشنهاد برای مطالعۀ بیشتر: مدرسه نویسندگی | نقشه راه نویسندگی | تولید محتوا | کپی رایتینگ | معرفی کتاب | کلاس‌ها و دوره‌ها | دانلود رایگان کتاب نویسندگی آنلاین 
شاهین کلانتری در مدرسه نویسندگی | تلگرام | اینستاگرام | توییتر | ویرگول | لینکدین
10 پیشنهاد عملی برای دهه هشتادی‌ها+کلیپReviewed by کاربران on Mar 3Rating: 5.010 پیشنهاد عملی برای دهه هشتادی‌هااما من به دهه هشتادی‌ها خوش‌بینم. بهترین خواننده‌های نویسندگان به نظرم همین نسل هستند، همین دهه هشتادی‌ها که من کار کردن برای آن‌ها را ‌ از کار کردن برای....10 پیشنهاد عملی برای دهه هشتادی‌ها+کلیپ

شاهین کلانتری...
ما را در سایت شاهین کلانتری دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : وستا shkalant بازدید : 116 تاريخ : پنجشنبه 15 اسفند 1398 ساعت: 15:44